The Body Shop

Du har säkert hört talas om Body Shop som är en stor kedja med affärer världen över där de säljer smink och sina berömda body lotions som har lukter från b.la. frukter. Men visste du vilken skillnad Body Shop gör för djur, miljön och fattiga människor världen över? De har flera olika projekt i luften och det har de haft nästan ända sedan de öppnade den första affären på 80-talet. Ett av deras största projekt heter Community Trade och det är ett väldigt viktigt projekt för alla fattiga som lever här på vår jord och på bara några år har The Body Shop visat att de faktiskt gör SKILLNAD. Community trade bygger på enkla principer som rättvisa löner för arbete som utförs under schysta förhållanden. Det innebär också långsiktiga åtaganden från Body Shops sida som garanterar en regelbunden och långsiktig inkomst. För Body Shop betyder det att de kan vara säkra på att de får de bästa ingridienserna och produktenra. För leverantörer erna kan det betyda ett helt nytt liv.The Body Shop skapar hållbara handelsförbindelser med samhällen som är utsatta för att de ska få ingridienser av högsta klass samtidigt som de som de som jobbar för Body Shop i de utsatta samhällen ska garanterat jobba under bra och mänskliga förhållanden. En annan bra sak med Community Trade är att de inte bara skapar arbete med rättvisa löner och arbetsförhållanden för fler människor, de pengar som The Body Shop betalar för varorna ska inte bara räcka till skäliga löner utan dessutom till olika projekt i de samhällen där deras leverantörer bor. Det kan vara allt från skolor och utbildning, hälsovård, tillgång till rent vatten eller något annat samhället har stort behov av.
65% av Body Shops produkter är Community Trade producerade och de hoppas på att kunna höja det till 80% i år. Genom att köpa deras Community Trade produkter bidrar du till att förbättra människors liv. Detta projekt som ger tusentals människor jobb och ett bättre liv hindrar människor från att bli traffickingoffer eftersom att de blir inte så tillgängliga när de har ett jobb, speciellt hos ett sånt intenationellt företag som the Body Shop. Om det kommer allt fler sådana här projekt och de blir större tror jag på att vi kommer ha en bättre värld!

Själv har jag många produkter från Body Shop och de är verkligen jättebra. Deras produkter är dessutom bra för miljön och för hyn.  Om man ska köpa smink eller en body lotion eller vad det nu kan vara är det värt att gå in till Body Shop. Du gör skillnad genom att bara köpa deras produkter och dessutom kan du sminka dig med gott samvete och få ett fantastiskt resultat! 

För att läsa mer om The Body Shops projekt Community Trade m.m. gå in på deras hemsida www.thebodyshop.se
        
                                                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0