Child trafficking

Enligt en ny rapport från FN är 1.2 miljoner barn utsatta för child trafficking. Precis som med trafficking som drabbar vuxna är det mest flickor som blir drabbade, men det varierar också på vilket land man tittar på. T.ex. på Sri Lanka är det mest pojkar som är traffickerade, det finns ca 10 000 pojkar som är traffickerade där. Varför det inte är lika vanligt med att flickor är traffickerade där beror på att familjerna håller väldigt hårt i sina döttrar. Länder där det är mest child trafficking är ligger i Asien. Nedan kommer exempel på tre länder i Asien där child trafficking är mycket vanligt:

INDIEN
Prostution av barn i Indin har funnits sen en lång tid tillbaka och det är mest flickor som är utsatta. I gamla hinduismen gjorde man prostution till ett bra jobb och det är därför det är så vanligt än idag. De flesta som köper sex  i Indien är från bygden. Man tror att i Indien finns det ungefär 300 000 till 400 000 som ännu inte fyllt 15 som är prostutierade.

THAILAND
På grund av att det är så hög efterfrågan på att köpa sex i Thailand är det det land som har mest child trafficking. Folk kommer från världens alla hörn till Thailand för att köpa sex av barn, inte minst Sverige. Barn prostution började i landet under Vietnamkriget, soldaterna som var med i kriget hade gott om pengar och det var inte svårt att få tag i barn. Även efter att kriget var slut fortsatte sex industrin. På grund av det stora utbudet åkte många pedofiler ner till Thailand under 1970-1980-talet. Hallickar började rensa landsbygden på barn, de köpte eller kidnappade barnen bara för att det var så många som åkte till Thailand för att köpa sex av barn och därför beövdes det mer barn. Det är inte lätt att få tag i pengar som barnprostutierad i Thailand och ett barn får som mest pengar om en kund får ta deras oskuld. Ju längre in i puberteten barnen kommer desto mer betalt får de.

Vad är en pedofil?
Det är en person som är sexuellt attraherad av barn. Men genom att titta på en person kan man inte säga om den är pedofil eller inte. den typiska personen som köper sex är en medelålders man med en bra utbildning och ofta en stabil familj. I många fall jobbar en pedofil nära barn, med yrken som präst, lärare eller läkare. Många tror att det bara finns manliga pedofiler, men det visar sig att det finns allt fler kvinnliga pedofiler.

Varför prostutierar ett barn sig?
Det finns många orsaker till varför barn gör det, men den största faktorn är att familjen är fattig och att de inte har råd att försörja barnen. I många fattiga länder och man jobbar som bonde har man knappt mat för dagen och då är det många familjer som bestämmer sig för att flytta till en närliggande stad. Fast i många fattiga städer är det ont om jobb, så det brukar sluta med att både mamma och dotter prostutierar sig. En annan avgörande faktor är att efterfrågan är stor och att de rika kunderna betalar "bra" och det kan göra att fattiga familjer blir lockade till att sälja sina döttrar. Men inte alla barn prostutierar sig för att få mat på bordet, så kallade fleetes är fattiga ungdomar som säljer sig för att de vill tjäna egna pengar och köpa moderna prylar och skaffa sig en lyxigare tillvaro.

Varför köper man sex från ett prostituerat barn?

Man kan dela in varför kvinnor och män köper sex av barn i 4 grupper.
1. De blir tillfredsställda av att köpa sex av barn. De som tillhör den här gruppen har oftast ingen partner.
2. De som köper sex i grupp för att känna kamratskap mellan vänner eller kollegor.
3. De känner att de kan bestämma mer om de köper sex än vad de kan om de vore med sin partner. Alltså vill de känna sig manliga.
4. De har alltid massa olika bortförklaringar på varför de köper sex av ett barn, de ser inte sig själva som köpare.

Vad ska vi göra för att få bort barnprostitution i världen?

De länder som är mest drabbade är så fattiga att de inte har råd att stoppa det. Det är ju fattigdomen som får barnen att prostutiera sig eller hallickar att kidnappa eller lura barn till trafficking för att de vill ha pengar. Just därför behöver de länderna allt stöd de kan få från rika länder. Under det här arbete har jag verkligen förstott innebörden av beroendeländer. Hur mycket de stödjer sig på oss.
Det som jag tycker är bland det mest korakade i det här problemet är att det oftast är så att det prostitierade barnet hamnar i fängelset och inte kunderna. Polisen skyddar kunderna bara för att de har pengar och slänger därför in barnet i fängelset istället. Barnet går inte till polisen och berättar vad som händer för att de utsätts för mycket våld på olika sätt. De är rädda och fruktar döden eller fängelse om de skulle anmäla kunderna. Och de har ju helt rätt till sin rädsla för det dom fruktat är precis vad som händer. För att få slut på det här måste barnen kunna anmäla och ha rätt till skydd. Vad jag tror hjälper mest är att skänka pengar till en hjälporganisation som arbetar mot barnprostution. De är experter på området och vet vad de håller på med, men de behöver pengar för att kunna genomföra det.

                        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0