vad som snurrar i min hjärna...

Efter att ha gjort det här arbetet har mina ögon öppnats upp för omvärlden och det har varit lite av en väckarklocka. Självklart visste jag att många människor, alldeles för många lever ett rent helvete men att det existerar trafficking där människor blir tvingade till att göra sådana förnedrande saker hade jag faktiskt inte en aning om. I många fall kan jag skämmas över att vara vit och ha det ursprung jag har. Det är nästan så att jag blir äcklad av mig själv när jag tänker på hur många saker jag önskat mig genom åren som egentligen är väldigt onödiga men som jag ändå velat ha just för att det var häftigt. De gånger jag klagat på skolan och maten som serveras där och hur trött jag är på det och iblan har lust att skita i det. Miljonr barn skulle döda för att ha det liv som jag lever. Deras största önskan är att få gå i skolan. jag slänger mat för att jag inte tycker om det samtidigt som miljoner människor svälter ihjäl. Det är helt sjukt att skolbarn i Halmstad som är relativt litet slänger flera ton mat på några veckor, medans det sitter och svälter ihjäl miljontals människor världen. Och vi västerlänningar tycker så synd om dom och säger att vi vill hjälpa, men den här finanskrisen hindrar oss. Det är ju såklart mycket bättre att lägga miljarder kronor på ett bilföretag som håller på att gå konkurs. Hoppas ni fattar sarkasmen. visst försstår jag att det är viktigt för Sverige att rädda SAAB för att det är en viktig inkomstkälla osv men att skylla på den här krisen och säga att vi har inte råd med det och det är rent bullshit! Varförkan Wanja Lundin ta med sin make på gratis lyxsemester och varför i hela friden har det delats ut bonusar på såna enorma summor??? Jag skiter fullstänidigt i om de har jobbat "hårt" för det, jag tycker ändå inte att de är värda så mycket i bonus. med de pengarna som bara delats ut hade vi kunnat rädda många gatubarn och gett de utbildning, en framtid och en trygg tillvaro. Människor som bara får och får utan att egentligen göra något gör mig verkligen förbannad och det är inte ett enkelt jobb. Och att sedan sitta och försvara att man gjort så får mig att undra hur jäkla dum man kan bli. vi sitter och klagar på att det är dåliga tideroch att ekonomin inte är bra, tänk då hur människorna i Afrika har levt hur länge som helst och de har det dessutom tusen gånger värre om det ens räcker att gångra det med tusen. Människorna i Sverige har ju fortfarande tak över huvudet och mat på bordet. Det värsta är också att vi är så fräcka att klaga på de dåliga tiderna i Sverige, medans de i Afrika också lider, mycket mer än oss. Man kan tro att de har det så dåligt redan men de drabbas också av den här finanskrisen.

De som lever den hårdasten världne av alla, i ren fattigdom eller under hot har inte ens bett om det. Det är vårt fel. De bad precis inte om att vi skulle komma och ta kolonier och använda dom som slavar. När de byggde pyramiderna i Egypten var det vikingatiden i Sverige och vi kunde ínte ens läsa, än mindre räkna och konstruera byggen. Men sen kom ju någon på den "smarta" idén att åka ner dit och ta länder och folk med våld. Bara för att de var smartare än oss ansåg siig vissa ha sig rätt att göra så mot en mänsklig varelse. Vad hade de gjort för fel för att förtjäna något sådant?  Jag är helt säker på att världen hade sett helt annorlunda ut om det aldriga hade funnits några kolonier och att det funnits mer balans här i världen. Vi har deras blod på våra händer. Det är vårt fel att världen ser ut som den gör och det är vårt ansvar att rätta till det. och  det måste ske nu, en förändring måste ske nu. Det är helt sinnessjukt att vissa har privat jet som är redo att lyfta när man önskar och att de har mer pengar än de någonsin kan göra av med medans andra inte ens har råd att köpa mat för dagen. En sådan obalans går inte att ha. Titta på Bill Gates, t.ex. han har en förmögenhet på minst 40 miljarder. Det är mer än vad han kan göra av med innan han dör eller hans barn. Med de pengar som en enda gubbe har skulle man kunna bygga upp ett land och ge dom den utbildning de behöver för att klara sig sjjälva i framtiden och hjälpa dom att bygga upp en demokrati. Med en gubbes förmögenhet kan man bygga upp ett helt land, det säger ju iinte lite om hur sjukt mycket pengar han har. Det är en sån stor orättvisa att jag inte ens kan beskriva den.
Jag har bestämt mig för att bli Världsförälder och skänka 100 kr varje månad. dessa pengar används där de behövs och går inte till ett och samma barn utan de som behöver mest hjälp får det. Jag vet att 100 kr låter lite och man kan tro att det inte gör någon nytta men tänk om alla skulle tänka så? om alla skulle tro att det inte gör någon skillnad om jag ger bort en tjuga här och där skulle hjälporganisationer inte klara sig eftersom att de är helt beroend av de bidrag de får in. Men om alla skulle skänka 100 kr varje månad tänk så mycket pengar det skulle bli. Jag ska försöka fixa så att jag blir värlsdförälder innan denna veckan är slut och sen har jag även beslutat mig för att den här hjälpen i form av pengar får räcka fram tills jag lbir vuxen och har skaffat mig ett riktigt jobb då jag verkligen vill vara med och förändra och ge större summor och kanske till och med åka ner till något land och hjälpa till att bygga en skola eller något liknande. Jag kan bara hoppas att jag har samma drömmar och känner samma ansvar att rätta till de misstag som gjordes av västerlänningar för hundratals år sedan som konsekvenserna fortfarande gesig sken av när jag är vuxen. jag hoppas också att fler lärare startar sådana här projekt och får sina eleve att vilja hjälpa till och vara tacksamma för det liv de har och får dom att känna sig sugna att hjälpa till. Jag kan säga att utan min lärare Thorwald hade jag förmodigen aldrig fått upp ögonen för hur världen är och fått dessa instinkter till att göra någon nytta och detta säger jag inte bara för att fjäska för betyg eller något. Det är sanningen.Det är dags att ta vårt ansvar

Redovisningar

Måndag och tisdagen gick alltså åt till att redovisa mitt arbete som jag hållt på med de senaste två månaderna. måndag förmiddag gick åt till att förvandla vårt uppehållsrum till "Afrika" där eleverna kunde titta på hantverk som är gjorda i såna länder som man tidigare aldrig sett eller så kunde man dansa loss till afrikansk musik =) Vi hade även ett litet fik där det såldes hemgjorda bakverk, frukt och godis. Flera datore var även uppställda där folk kunde surfa in och läsa på bloggar om våra arbeten och vi ställde även upp montrar där folk satte upp sina arbeten. På måndagen kom det väldigt mycket folk(mest småbarn) och jag försökte få dem intresserade av trafficking men de ville bara ha fika. När jag visade min karta var det dock mer lyckat och de var mer intresserade. Vår lärare Thorwald hade även lyckats få låna en kakaoböna från Skånskan (ett café i Halmstad) och det tyckte många var väldigt häftigt, inklusive mig själv för jag har aldrig sett en förut! På kvällen var det dags att hålla föreläsning för föräldrar och det gick bättre än väntat:) i efterhand fattar jag inte varför jag var nervös inför det för det var faktiskt rätt kul när man stod där framme. På tisdagen hade vi öppnat uppehållsrummet igen, men det kom inte lika mycket folk fast vi hade kul ändå!

Lite bilder från dom här två dagarna som jag kopierade från projekt gatubarns blogg!

Inte accepterad...

En av många hemskheter med trafficking är att när ett offer blir fri och ska återvända hem till sin familj är skammen ofta så stor att familjen inte längre accepterar sin dotter. På grund av att hon blivit TVINGAD till att ha sex med ett flertal män vill de inte längre ha med henne att göra. Det skvallras överallt i byn och folk tittar snett på henne och vill inte ha något att göra med henne. Jag fattar inte hur folk kan tänka så. Inte acceptera sin dotter bara för att hon blivit tvingad till att göra något sådant. Som jag skrev i förra inlägget är inte trafficking något frivilligt, så hur tror de att dottern känner? Hon är ju den som blivit våldtagen och misshandlad och mår så dåligt man bara kan må. Sen kommer hon hem igen och får veta att ingen vill ha med henne att göra, inte ens hennes egen familj. Det är så grymt att jag knappt förstår att det är sant. Efter att en människa gått igenom ett sånt trauma och kommit därifrån levande behöver man all hjälp och stöd man kan få.

Trafficking samma sak som prostitution?

Jag har varit inne på många debattsajter för att se vad folk anser om trafficking, och det är många som tycker som jag att det är vidrigt och måste få ett slut medans några inte tycker att det är så farligt och vissa tycker att det är samma sak som prostitution. Vad tycker du?
själv tycker jag inte att det är samma sak. trafficking är när du hämtar någon från ett annat land med falska löften eller våld och tvingar personen att ha sex med flera personer och de får inget för det medans prostutin är frivillig även om personen i fråga inte har så många andra val. Men jag tycker inte att prostitutin är något man kan säga att man blev tvingade till, jag hade inget annat val. Jo, man har ett val. Man kan jobba inom ett lagligt yrke. Dom som är prostutierade är ofta fattiga och har ingen utbildning men det finns jobb de kan ha ändå. De kan bli servitörer, städerskor eller något liknadne. Visst tjänar de inte samma pengar på det och man kan tycka det är ett jobbigt yrke, men är det inte ännu jobbigar (ialla fall psykiskt) att ha sex med flera män per dag? Är det inte värt att jobba hårt för pengarna och känna att när man fått dem att man verkligen har förtjänat dom. Man får ju jobba sig uppåt. Det finns många människor här i världen som har börjat utan någonting, de hade bara sin beslutsamhet och vilja som jobbat sig upp till absoluta toppen och som har allt idag. De människorna är ju beviset på att det är värt att jobba för något och att det hårda slitet verkligen ger resultat. Jag förstår mig inte på människor som säljer sig själva bara för att kunna ha råd att köpa massa moderna prylar och bli rika. Visst tycker jag också att det är jättekul med alla kameror, iPod, datorer, kläder och allt sånt men jag skulle aldrig kunna sälja mig själv för att få det. Det är inte värt det. Det är inte något som jag skulle må bra av. Jag menar vem kan uppriktigt säga att de mår bra av att sälja sig själva och att de är riktigt lyckliga och nöjda med sitt beslut? som jag säkert har sagt tidigare spelar pengar allt för stor roll i dagens samhälle. pengar är den avgörande faktorn i varje beslut man dagligen tar. varje dag hör man politker tala om att vi kan inte göra si och så för vi har inte dom pengarna osv. Att det ens finns människor som sääljer sig själva för pengar är ju beviset på att pengar tar upp allt för stor plats i vårt liv.

Dagen fråga: skulle du känna sälja dig själv för pengar? Om du svara ja, vrf i så fall?
                                         


Child trafficking

Enligt en ny rapport från FN är 1.2 miljoner barn utsatta för child trafficking. Precis som med trafficking som drabbar vuxna är det mest flickor som blir drabbade, men det varierar också på vilket land man tittar på. T.ex. på Sri Lanka är det mest pojkar som är traffickerade, det finns ca 10 000 pojkar som är traffickerade där. Varför det inte är lika vanligt med att flickor är traffickerade där beror på att familjerna håller väldigt hårt i sina döttrar. Länder där det är mest child trafficking är ligger i Asien. Nedan kommer exempel på tre länder i Asien där child trafficking är mycket vanligt:

INDIEN
Prostution av barn i Indin har funnits sen en lång tid tillbaka och det är mest flickor som är utsatta. I gamla hinduismen gjorde man prostution till ett bra jobb och det är därför det är så vanligt än idag. De flesta som köper sex  i Indien är från bygden. Man tror att i Indien finns det ungefär 300 000 till 400 000 som ännu inte fyllt 15 som är prostutierade.

THAILAND
På grund av att det är så hög efterfrågan på att köpa sex i Thailand är det det land som har mest child trafficking. Folk kommer från världens alla hörn till Thailand för att köpa sex av barn, inte minst Sverige. Barn prostution började i landet under Vietnamkriget, soldaterna som var med i kriget hade gott om pengar och det var inte svårt att få tag i barn. Även efter att kriget var slut fortsatte sex industrin. På grund av det stora utbudet åkte många pedofiler ner till Thailand under 1970-1980-talet. Hallickar började rensa landsbygden på barn, de köpte eller kidnappade barnen bara för att det var så många som åkte till Thailand för att köpa sex av barn och därför beövdes det mer barn. Det är inte lätt att få tag i pengar som barnprostutierad i Thailand och ett barn får som mest pengar om en kund får ta deras oskuld. Ju längre in i puberteten barnen kommer desto mer betalt får de.

Vad är en pedofil?
Det är en person som är sexuellt attraherad av barn. Men genom att titta på en person kan man inte säga om den är pedofil eller inte. den typiska personen som köper sex är en medelålders man med en bra utbildning och ofta en stabil familj. I många fall jobbar en pedofil nära barn, med yrken som präst, lärare eller läkare. Många tror att det bara finns manliga pedofiler, men det visar sig att det finns allt fler kvinnliga pedofiler.

Varför prostutierar ett barn sig?
Det finns många orsaker till varför barn gör det, men den största faktorn är att familjen är fattig och att de inte har råd att försörja barnen. I många fattiga länder och man jobbar som bonde har man knappt mat för dagen och då är det många familjer som bestämmer sig för att flytta till en närliggande stad. Fast i många fattiga städer är det ont om jobb, så det brukar sluta med att både mamma och dotter prostutierar sig. En annan avgörande faktor är att efterfrågan är stor och att de rika kunderna betalar "bra" och det kan göra att fattiga familjer blir lockade till att sälja sina döttrar. Men inte alla barn prostutierar sig för att få mat på bordet, så kallade fleetes är fattiga ungdomar som säljer sig för att de vill tjäna egna pengar och köpa moderna prylar och skaffa sig en lyxigare tillvaro.

Varför köper man sex från ett prostituerat barn?

Man kan dela in varför kvinnor och män köper sex av barn i 4 grupper.
1. De blir tillfredsställda av att köpa sex av barn. De som tillhör den här gruppen har oftast ingen partner.
2. De som köper sex i grupp för att känna kamratskap mellan vänner eller kollegor.
3. De känner att de kan bestämma mer om de köper sex än vad de kan om de vore med sin partner. Alltså vill de känna sig manliga.
4. De har alltid massa olika bortförklaringar på varför de köper sex av ett barn, de ser inte sig själva som köpare.

Vad ska vi göra för att få bort barnprostitution i världen?

De länder som är mest drabbade är så fattiga att de inte har råd att stoppa det. Det är ju fattigdomen som får barnen att prostutiera sig eller hallickar att kidnappa eller lura barn till trafficking för att de vill ha pengar. Just därför behöver de länderna allt stöd de kan få från rika länder. Under det här arbete har jag verkligen förstott innebörden av beroendeländer. Hur mycket de stödjer sig på oss.
Det som jag tycker är bland det mest korakade i det här problemet är att det oftast är så att det prostitierade barnet hamnar i fängelset och inte kunderna. Polisen skyddar kunderna bara för att de har pengar och slänger därför in barnet i fängelset istället. Barnet går inte till polisen och berättar vad som händer för att de utsätts för mycket våld på olika sätt. De är rädda och fruktar döden eller fängelse om de skulle anmäla kunderna. Och de har ju helt rätt till sin rädsla för det dom fruktat är precis vad som händer. För att få slut på det här måste barnen kunna anmäla och ha rätt till skydd. Vad jag tror hjälper mest är att skänka pengar till en hjälporganisation som arbetar mot barnprostution. De är experter på området och vet vad de håller på med, men de behöver pengar för att kunna genomföra det.

                        

Vem bär skulden i trafficking?

vem tycker du har störst skuld i trafficking, är det:

Människan som lurar eller säljer kvinnan?


Hallicken som håller henne fången, tvingar henne att sälja sex och sedan tar hennes pengar?


Eller torsken (mannen) som köper sex av henne?


Den här frågan har inga rätta eller fel svar, Vill bara höra vad andra tycker om det. Själv vet jag inte vem jag tycker har störst skuld. Utan människan som lurar eller säljer kvinnan skulle ju inte hallicken ha några kvinnor att tvinga till sex och utan torsken skulle ingen av dom två första ha något jobb, eftersom att det är torsken smo skapar affärer när de köper sex. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, alla tre är delaktiga i problemet..

Karta

Sitter och pillar lite med min världskarta nu. På redovisningen ska jag nämligen ha en världskarta där man ser vilka länder olika hjälporganisationer hjälper. En jäkla massa nålar är det och alla ska på nästan samma ställe. När jag tittar på kartan inser jag verkligen hur beroende de här länderna är av vår hjälp. Och det är vårt ansvar att se till att de får hjälp eftersom att det är vårt fel att de har det så här hemskt. Vi utnyttjar dem att få varor som vi behöver till riktigt låga priser och de som utför slavarbetet får knappt nån lön för att vi ska ha det så billigt.
Ett par klasskompisar håller på med ett insamlingsprojekt i samarbete med Erikshjälpen, gör en insats du också och lämna en summa. För att läsa mer gå in på deras blogg: www.projektgatubarn.blogg.se 
Lite tankar

Just nu, när du läser det här blir en kvinna eller en flicka kidnappad eller såld för bara några hundralappar. De behandlas som en vara, en produkt utan värde. En slav. Fattiga, unga naiva kvinnor och barn blir lovade ett lysliv i västvärlden. De lever redan i en hård värld och hur det går till där vet de allt om. Men de har ingen aning om hur det går till i vår värld. De har inte en susning om hur människor luras och ljuger fö att få det de vill ha. Vi har fått lära oss att ifrågasätta, vara vaksamma och inte så naiva till omvärlden. Men människorna i b.la. Afrika lever i en helt egen värld som är totala motsatsen till oss. När en man kommer till en liten flickas pappa och lovar honom att hans dotter ska få en utbildning och ett bra liv så ifrågasätter dem det inte. Många tror direkt på den främmande mannen, medans vissa förstår hur det ligger till men väljer att offra ett barn för att rädda fyra av deras andra barn. Men de som tror på mannen hoppar upp och ner av glädje. De älskar sin dotter och vill att hon ska få ett bra liv, de tror på den här främmande mannen och de låter sin dotter åka. Familjen får några hundralappar eller något för det och kan överleva ett tag till. Men dottern som skulle få ett sådant underbart liv som de drömmer om förvandlas snabbt till ett rent helvete. Ensam i ett främmande land sitter hon utan pass och utan någon att prata med. Varje dag tvingas hon ha sex med massa män hon inte känner och om hon skulle göra motstånd eller något som hallicken eller hans medhjälpare inte gillar blir hon straffad. Straffen kan variera mellan t.e.x misshandel, våldtäkt eller bli utan mat ett par dar. Trafficking är ett brott mot flera mänskliga rättigheter. Att usätta någon för trafficking tar ifrån dem deras rätt till ett liv, frihet och personlig säkerhet, deras rätt till att inte vara en slav och deras rätt att inte bli utsatta för tortyr. det tar helt enkelt bort deras rätt till ett drägligt liv. Personligen tycker jag att frånta någon deras mänskliga rättigheter är något av det värsta man kan göra, men det är nästan ännu värre att se hemskheter pågå utan att göra något åt det. T.ex. man är ute på stan med några kompisar och ser en man smälla till sin kvinna. Vad gör du? Själv vet jag att än så länge skulle jag ha varit för rädd för att gå fram till mannen och ge honom en smäll på käften, men jag skulle aldrig ha kunnat sova gott om nätterna igen om jag inte gör något åt det. Jag tror att jag skulle försökt ta ett kort av mannen och lägga hans ansikte på minnet och gått till polisen och lämant in en anmälan. Många kvinnor som blir slagna eller våldtagna eller vad det nu kan vara är ofta för rädda för att gå till polisen och därför behöver de någon som gör det åt dem. Någon som ställer upp. Det är det minsta någon kan göra för någon som lever ett helvete.

"Så som du själv vill bli behandlad, ska du behandla andra" är ett citat som jag är säker på att många känner igen. Alla borde leva efter det, för det är ingen som vill bli torterad, förnedrad, våldtagen, misshandlad, mördad eller tvingad till att ha sex med flera olika personer på en dag. Världen skulle vara en mycket bättre plats att leva på då om alla behandlade sina medmänniskor som de själva vill bli behandlade. Och en bättre värld är ju vad vi alla är ute efter, eller hur?


En till film...

Vet att det blivit mycket filmer här nu på bloggen, men har precis lärt mig att lägga in och på youtube finns det så många bra filmer om trafficking. Dessutom en bild säger ju mer än tusen ord, tänk då vad ett par filmer säger!!


Trade

Här är en film som verkar spännande, hemska och som visar hur verkligheten ser ut.

Barack Obama

President Obama pratar lite om trafficking och vad han planerar att göra åt det t

Liten video om trafficking


Arg...

Nu är jag förbannad. Arg på den värld vi lever i idag. Vi pratar om hur hemskt det är när en tjej blir våldtagen av en främling och vi har hjälporganisationer som gör allt de kan för att hjälpa traffickingoffer som får betalt för att bli våldtagna och pengarna går sedan raka vägen ner i hallickens ficka. Vi pratar om hur hemskt det är och vi har lagar som är emot det. Visserligen tycker jag också att det är hemskt och vill få ett slut på det. Men hur är det med kvinnorna i Afghanistan då? Jag läste precis en artikel om en ny lag som kommer göra livet ännu värre för de afganiska kvinnorna och det är därför jag är så förbannad. Landet har antagit en lag som enligt FN flrbjuder kvinnorna att lämna hemmet utan sina makes tillstån och som gör det lagligt med våldtäkt inom äktenskap. Vad är det för idiotisk lag? Vem kommer ens på en sån idé och ser till att sätta den i verk dessutom? Vi har lagar för att skydda folk mot sånt här och i Afghanistan har de lagar för att det är tillåtet att göra så!! Vad som görs mot kvinnorna i Afganistan och hur de behandlas är barbariskt. Helt sjukt är det.
Han som har skrivit artikeln har verkligen rätt tycker jag. Som alla vet tar Sverige emot invandrare och det har jag inget emot, absolut inte så länge de sköter sig. Jag tycker att de som kommer till Sverige ska lära sig svenska och leva efter de svenska reglerna och lagarna. Det går inte att en kvinna går utanför dörren med en stor blåtira i ansiktet och man får reda på att hennes man slagit henne. Då går det inte för honom och säga att så får vi göra i mitt hemland. Vi är i Sverige nu, alltså är det de svenska lagarna som gäller. Men i många fall tycker jag att Sverige tar in fel invandrare, att de som är kvar i hemlandet är de som behöver mest hjälp. De kan ju ingenting, de är fattiga och har inte råd att skicka sina barn till skolan. För att komma ut ur landet måste flyktingarna ha ett pass som för det mesta fall är förfalskat och det kostar massa pengar. De som är kvar i landet vet antagligen inte ens vad pass är för nåt. Det är dom som är med i kriget för de kan inget annat. Det enda de fattar är, ta pistolen tryck här och skjut. Det är dom som är självmordsbombare, de kan ju spränga sig själva i luften, de har ju ändå inget att förlora. Nu menar jag inte att vi inte borde ta emot dom som kommer till Sverige för de behöver också vår hjälp, men jag tror att de som behöver oss mest fortfarande är kvar i sitt hemland. Det han skriver i artikeln tycker jag är så rätt, gå in och kolla du också och se om du håller med. Lämna gärna en kommentar om vad du tycker:)
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.klaric.se/wp-content/uploads/2009/03/afghans.jpg&imgrefurl=http://www.klaric.se/archives/6702&usg=__tjK-1oxMHb8TAlQmTSob60oaAkw=&h=589&w=459&sz=87&hl=sv&start=32&um=1&tbnid=s4Rkj-fLS6J6YM:&tbnh=135&tbnw=105&prev=/images%3Fq%3Dkvinnors%2Br%25C3%25A4ttigheter%26ndsp%3D21%26hl%3Dsv%26rlz%3D1T4ADBF_svSE316SE316%26sa%3DN%26start%3D21%26um%3D1


Kvinnors rättigheter

Läste nyss en artikel på kvinnatillkvinna.se där de skriver om att runt Medelhavet och andra delar av Europa hotas kvinnornas rättigheter och i vissa fall går utvecklingen tillbaka. Jag visste redan att i många delar av världen har kvinnor inte samma rättigheter som män, men att det skedde även i dessa områden blev jag verkligen förvånad över. Medelhavet trodde jag var ett bra ställe med demokrtati och jämställdhet, men tydligen hade jag fel. FN borde verkligen stärka sina lagar om kvinnors rättigheter och även barns. Brott mot deras rättigheter är brott som är stora problem som diskuteras varje dag. Visst finns det många som skiter i vad FN säger, men det är även många som lyssnar på dem. Ett fel som jag tror FN gör är att de skriver en lag, men de går inte ut med det på ett sätt så att alla blir medvetna om den. FN:s lagar är inte detsamma som Sveriges rikes lagar där man inte behöver kunna varenda liten lag, men FN:s lagar spelar stor roll för människan och därför bör alla känna till de viktigaste lagarna och följa dem. Och det är inte alltid vi i Sverige som behöver bli informerade om vad vi har rätt till, det är vi nog för väl medvetna om vad vi har rätt till och tyvärr så utnyttjar många systemet till sin fördel och suger ut så mycket som möjligt och säger att det är deras rättigheter. De som verkligen borde bli mer medvetna om sina rättigheter och lära sig stå upp för dem bor på andra sidan jordklotet. De bor i Sydamerika, Afrika och Asien. Det är dom som måste lära sig det.

För att läsa hela artikeln, gå in här: http://kvinnatillkvinna.se/article/3666


Video från Indien


Två svenskar misstänkta för trafficking

På Filipinnerna den 25 april i år greps två svenska män i trettioårsåldern misstänkta för trafficking. De har enligt anklagelserna använt unga kvinnor för att sälja cyperssex. Kvinnorna har stått framför en webbkamera och kunden sa åt dem vad de skulle göra. Männens advokat har begärt att åklagaren ska ogilla åtalet och i så fall blir det inte ens en rättgång och männen blir fria omedelbart. Männens advokat Quin Babarin anser inte att de gjort sig skyldiga till trafficking och att det inte finns någon lag mot cybersex.
Gå in på länken för att läsa artikeln: 
http://www.kvp.se/Nyheter/1.1569609/svenska-mannen-som-misstanks-for-trafficking-kan-snart-bli-fria

Upprörande siffror...

Här är några upprörande siffror som vi måste förändra:
Antal kvinnor som förs till Sverige har ökat. År 2003 beräknades de ligga på 400-600 personer, men enligt Kajsa Wahlberg som är Sveriges nationella rapportör om trafficking kan siffran ligga på 1000 personr idag.
Men det är inte bara i Sverige som siffrorna ökar, även i våra grannländer som har nästan halva vår befolkning.
I Norge och Danmark ligger det runt 6000-12000 och ca 15 000 i Finland
Gå in på länken nedan och läs artikeln om trafficking i Sverige. Obs, den är på engelska men ni fattar nog vad det står ändå :)
http://www.guardian.co.uk/politics/2008/jan/05/uk.world


human trafficking

ECPAT

Här nedan kommer liteinfo om vad ECPAT gör för att motverka trafficking och vad du kan göra för att stödja dess arbete.  

"ECPAT Sverige var den första organisationen som satte fokus på ensamkommande flyktingbarn som anlänt till Sverige utan anhöriga. Ett stort antal har försvunnit varje år och risken finns att de dras in i sexhandel, vilket i några fall kunnat påvisas. ECPAT sätter fokus på barn i migrationsärenden som befinner sig i riskzonen genom kontakter med myndigheter och regering.

Sedan flera år har samarbete inletts med Stena Line och Tallink som första färjerederier. Rederierna är det vanligaste sättet att transportera offer för människohandel österifrån till Sverige. Samarbetet går bland annat ut på att försvåra för människohandlare genom utbildning av personal och information ombord på färjorna.

Via ECPAT Hotline kan vem som helst kan anmäla misstänkt trafficking, barnpornografi och barnsexturism via ett formulär på Internet." Besök http://www.ecpathotline.se/.

"Stöd från privatpersoner
Bli stödmedlem Som stödmedlem får du ett välkomstmaterial om barnsexhandel samt vårt Informationsbrev varje kvartal.   Bli stödmedlem för 12 månader genom att betala 350 kr (ungdomar 200 kr) till ECPAT Sveriges PlusGiro 90 34 34-9.   Du kan betala direkt med ditt VISA- eller Mastercardkort Läs vidare   Du kan också betala via autogiro med minst 30 kr per månad. Maila namn och adress till info@ecpat.se så får du en blankett.  
Bli volontär Anmäl dig till vår maillista om du vill hjälpa till i vårt arbete några gånger per år. Läs mer  Läs vidare  
Ge en gåva Bidra med valfritt belopp till ECPAT Sveriges PlusGiro 90 34 34-9.   Du kan betala direkt med ditt VISA- eller Mastercardkort Läs vidare  
Skänk din aktieutdelning skattefritt 
Om du skänker aktieutdelningen till ECPAT slipper du kapitalskatt och ökar därmed gåvans värde med 40 %. 
Läs mer Läs vidare.htm
Spara i Banco Humanfond Välj att spara till förmån för ECPATs arbete. Läs mer  Läs vidare  
Högtids- eller minnesgåva Hedra någon med en gåva till ECPATs arbete. Betala in önskat belopp på ECPAT Sveriges PlusGiro 90 34 34-9 samt fyll i nedanstående formulär för att få ett gåvodiplom.   Du kan betala direkt med ditt VISA- eller Mastercardkort Läs vidare


Anmäl barnsexturism
Enligt en Temoundersökning från 2007 säger sig var tionde resenär ha sett tecken på barnsexturism utanför Europa. En av hundra uppfattade att en svensk var inblandad. Trots det görs mycket få polisanmälningar, även om svenskar kan dömas i Sverige för brott begångna utomlands. Ditt tips behövs!

Information om barnsexturism kan antingen lämnas till polisen eller till ECPAT Hotline via http://www.ecpathotline.se/.  "


En idé...

För nån dag sedan kom jag på en väldig smart idé om jag får säga det själv. Det är väldigt många som är skoltrötta och tycker att det är för mycket att göra och sen har vi tre år på gymnasiet och för många blir det högskolan/universitet efter det också. Ofta när vi är i skolan sitter jag och undrar när jag kommer få användning av kemiska beteckningar och ekvationsystem. Därför tycker jag att vi kunde göra så här att nån gång mellan nian och trean kan man åka ner en klass (man kan åkan ner en eller flera gånger) till en by i t.ex. Uganda. Väl på plats kan vi bygga upp en skola och vi elever kan få agera lärare. Barnen där nere kan ju ingenting om sånt som anses väldigt viktigt i Sverige. Så vi kan lära dom engelska och matte vilket är det viktigaste man bör kunna när det gäller "skolkunskap". De kan lära oss mer om livet som miljontals människor lever. Livet som är den kalla, hårda sanningen. Att kunna rabbla upp fakta efter fakta och formel efter formel har ingen betydelse i  verkliga livet. Ärlig talat hur många vuxna människor med jobb kan säga att deras kunskap om Demokritos och hans teorier har hjälpt dom här i livet? Den kunskap som jag anser viktig här i livet går inte att lära sig genom att sitta och läsa i historieböckerna. Hela världen ligger och väntar på oss. Massor av spännande platser som väntar på att bli upptäckta. Att se olika kulturer med egna ögon är mycket roligare och mer lärorikt än att läsa om det i en torr, tråkig bok. Jämlikheten har varit så orättvis i hundratals år för det har inte ens funnits en jämlikhet. Nu har vi en chans att ändra på det. ALLA människor har rätt till ett värdigt liv, de mänskliga rättigheterna säger det och nästan alla länder i världen har skrivit på det, så vad är det som hindrar oss att ändra på det? vad är det som säger att det är rätt att en person ska ha fem hus i olika delar av världen med en privatjet som är redo att lyfta när man vill åka till sitt hus på kusten när en annan sitter utan något hus alls? Om alla, nu menar jag verkligen alla skulle dela med sig skulle vi kunna skapa jämlikhet. Mendet går inte om inte alla ger Själv tror jag att några månader nere i en 100%. Varför kan en man i öknen i Afrika dela med sig av sitt sista vatten till en förbipasserande främling när en rik västerlänning inte kan dela med sig av de miljontals koronr han har på banken? några månader i en by i Uganada kommer lära oss mer om livet än år efter år i ett klassrum. Om vi skulle klara oss där nere tror jag att det inte finns någonting i Sverige vi inte skulle klara av. Det jobb man får i framtiden kommer framstå som jättelätt när man då tänker tillbaka på månaderna i Afrika där man fick gå flera mil om dagen för att hämta vatten. I början skulle livet i en afrikansk by vara vårt livs utmaning men efter en tid skulle man vänja sig. När det väl är dags att åka hem är det nog många som inte skulle vilja åka hem. Man skulle få vänner för livet där nere. Denna idén tror jag starkt på, barnen i Afrika vill gå i skolan och vi svenska ungdomar vill ut och se världen, alltså en perfekt kombination som alla vinner på! Vi lever på 2000-talet för guds skull. alla barn ska ha möjlighet att kunna gå i skolan. Vi har hundratals hjälporganisationer som bygger upp skolor och försöker bygga upp fungernade samhällen framförallt i Afrika, Sydamerika och Asien. Men uppenbarligen räcker inte det och det går inte tillräckligt snabbt. Så om flera klasser i Sverige och andra länder i världen skulle skicka ner skolklasser till olika byar i världen där det behövs hjälp skulle arbetet gå framåt mycket snabbare. Bara genom att ge dom en utbildning kan de lättare hjälpa oss att bygga upp sitt eget samhälle med demokrati och en fungerande motor. Ett land där det finns utbildning, sjukvård, mat m.m. Att bygga upp ett fungernade samhälle tror jag är det bästa sättet att stoppa trafficking. Om barn ges möjlighet till en utbildning kanske de blir mindre lockade av det glamorösa livet i väst. Om de har en utbildning kan de skaffa ett jobb och tjäna pengar på något de vill göra och mår bra av. Att slippa bli kränkt,  vara olycklig och istället vara lycklig och skapa ett bra liv åt sig själv och familjen är vad en utbildning kan ge dom drömmande barnen i Afrika. Och vi kan hjälpa dom med det.

The Body Shop

Du har säkert hört talas om Body Shop som är en stor kedja med affärer världen över där de säljer smink och sina berömda body lotions som har lukter från b.la. frukter. Men visste du vilken skillnad Body Shop gör för djur, miljön och fattiga människor världen över? De har flera olika projekt i luften och det har de haft nästan ända sedan de öppnade den första affären på 80-talet. Ett av deras största projekt heter Community Trade och det är ett väldigt viktigt projekt för alla fattiga som lever här på vår jord och på bara några år har The Body Shop visat att de faktiskt gör SKILLNAD. Community trade bygger på enkla principer som rättvisa löner för arbete som utförs under schysta förhållanden. Det innebär också långsiktiga åtaganden från Body Shops sida som garanterar en regelbunden och långsiktig inkomst. För Body Shop betyder det att de kan vara säkra på att de får de bästa ingridienserna och produktenra. För leverantörer erna kan det betyda ett helt nytt liv.The Body Shop skapar hållbara handelsförbindelser med samhällen som är utsatta för att de ska få ingridienser av högsta klass samtidigt som de som de som jobbar för Body Shop i de utsatta samhällen ska garanterat jobba under bra och mänskliga förhållanden. En annan bra sak med Community Trade är att de inte bara skapar arbete med rättvisa löner och arbetsförhållanden för fler människor, de pengar som The Body Shop betalar för varorna ska inte bara räcka till skäliga löner utan dessutom till olika projekt i de samhällen där deras leverantörer bor. Det kan vara allt från skolor och utbildning, hälsovård, tillgång till rent vatten eller något annat samhället har stort behov av.
65% av Body Shops produkter är Community Trade producerade och de hoppas på att kunna höja det till 80% i år. Genom att köpa deras Community Trade produkter bidrar du till att förbättra människors liv. Detta projekt som ger tusentals människor jobb och ett bättre liv hindrar människor från att bli traffickingoffer eftersom att de blir inte så tillgängliga när de har ett jobb, speciellt hos ett sånt intenationellt företag som the Body Shop. Om det kommer allt fler sådana här projekt och de blir större tror jag på att vi kommer ha en bättre värld!

Själv har jag många produkter från Body Shop och de är verkligen jättebra. Deras produkter är dessutom bra för miljön och för hyn.  Om man ska köpa smink eller en body lotion eller vad det nu kan vara är det värt att gå in till Body Shop. Du gör skillnad genom att bara köpa deras produkter och dessutom kan du sminka dig med gott samvete och få ett fantastiskt resultat! 

För att läsa mer om The Body Shops projekt Community Trade m.m. gå in på deras hemsida www.thebodyshop.se
        
                                                           

...


Tyra Show...

Häromdan såg jag ett avsnitt av Tyra Show efter skolan. Det handlade om en 22-årig tjej som auktionerar ut sin oskuld! Hon hade kontaktat Bunny Ranch som är en "laglig" bordell för att göra detta lagligt. Tillsammans startade de en auktion där män som är allt ifrån finansmän till kändisar lägger bud på hennes oskuld. Buden ligger mellan 1-3 miljoner DOLLAR!! Vem betalar så mycket pengar för ett ligg, det är helt sjukt enligt min mening. Det finns så många andra bättre saker att lägga pengarna på. Tjejen som auktionerar ut sin oskuld sa att hon inte behöver välja den högstbjudande, utan hon kommer att välja utifrån personkemin. Ärlig talat så tror jag inte att nu när buden är så höga att hon ens kommer att titta på de buden som ligger under en miljon och det är inte så många tjugoåringar som har så mycket pengar att de kan lägga en miljon dollar på sex. Jag tror inte att killar som sitter och budar på en tjejs oskuld är några normala snygga killar man skulle kunna tänka sig i vanliga fall, utan det ä snarare perversa gamla gubbar som är desperata och har flera nollor på bankkontot. I publiken satt det en kille, eller det var snarare en gubbe som hette Lee. Han var 59 år gammal, men han såg ut att vara äldre än min morfar och han är typ åttio år!! Han hade jätteäckliga tänder, ja hela han var faktiskt motbjudande och äcklig. Och hon såg så lugn ut när han kom och satte sig jämte henne i soffan och sa att han ville ha hennes oskuld. När Tyra frågade honom varför han ens vill ha den, sa han typ att han ville ta en tjejs oskuld och eftersom att hon är just det kan han lära henne  saker i sängen som hon aldrig ens haft en aning om. Hmm, ursäkta mig men kan han ens få upp den??? det är ju rätt  bra i fall  han hade tänkt att lära henna alla de "fantastiska" sakerna han kan. Den här tjejen har gått på college och läst nånting om kvinnopyskologi. Hon sa att detta var en förberedande studie inför en master hon ska ta.. jag fattar inte varför någon skulle vilja sälja sin oskuld på detta sättet. Med risk för att låta töntig, men brukar man inte vilja att första gången ska vara med någon man älskar och att det ska vara speciellt? Tyra frågade henne samma sak, men Natalie som hon hette verkade inte riktigt ha nåt svar om det. Hon verkade inte riktigt bry sig. Men någons oskuld oavsett om det är en killes eller tjejs är något man inte kan sätta pris på tycker jag. På ett sätt verkade det som att hon gjorde detta bara för att bli känd. Det hade kunnat gå att göra detta utan att hamna i tidningar världen över och hon behövde inte vara med på Tyra Show som sänds världen över. Det kändes som ett konstigt och desperat sätt att få uppmärksamhet.
Detta var en form av laglig prostution och det var helt frivilligt. Natalie hade kommit på alltihopa själv och styrt upp det. Vad tycker du om det här, skulle du själv kunna tänka dig att sälja din oskuld? 

                              
                 Lee & Natalie. Vad tycks, hade du gått till sängs med den här mannen för 1-3 miljoner dollar?

Det här tycker jag visar vart vi är i dagens samhälle och hur giriga vi är efter pengar. Nästan allt vi gör handlar om hur vi ska kunna få pengar, nya sätt att tjäna ännu mer pengar på. Natalie och hennes syster som också var med sa att det här var fantastiskt att Natalie som kvinna kan göra det här valet och genomföra det här. De tyckte att det var fantastiskt att detta fanns som ett val. Det tycker inte jag, för mig är det så självklart att detta inte är något man gör att det aldrig kommer ens kommer vara ett alternativ oavsett hur fattig jag skulle vara. det finns så många andra bättre sätt att tjäna pengar på. Jag skiter i om jag måste bli städerska i fem år för att tjäna samma summa pengar som att ha sex med en 60-årig gammal gubbe. Då blir jag hellre städerska och lever lite mindre lyxigt.
/ Ida


Din insats betyder ALLT

UNICEF har massa saker du kan göra för att hjälpa barn. De har inga direkta medel för att hjälpa människor som är utsatta för trafficking eller har varit utsatta för det, men genom att de hjälper barn som fortfarande har en chans till ett bättre liv kan de skära ner på offren för trafficking. Men UNICEF är en frivilligorganissation och är helt beroende av bidrag från företag och privatpersoner så gör en god gärning och rädda ett barns liv! I dagens samhälle är en femtiolapp ingenting så varför inte lägga den på något vettigt istället för att köpa godis? Här nedan kommer lite tips från UNICEFs hemsida:

* http://www.unicef.se/egna-insamlingar   starta din egen insamling och samla ihop en slant som du sedan ger till UNICEF och de hjälper sedan fler barn för de  pengar DU tjänat ihop. Genom att gå in på länken här kan du starta ett insamlingsprojekt med UNICEF där du får en egne sida  där du bloggar, tipsar och samlar in pengar.
* Som Världsförälder skänker du 100 kronor eller mer varje månad via autogiro. Inte bara till ett barn utan till många. Det blir mer rättvist så. En månad vaccineras ett barn i Nigeria, en annan gång ger du ett barn möjlighet att få gå i skolan i Ecuador och en tredje gång kanske ditt bidrag används för att ge ett barn tillgång till rent dricksvatten i Bangladesh. Anmäl dig att bli Världsförälder nu!
*
Skänk 50 kr via SMS Hjälp UNICEF i kampen för världens mest utsatta barn. Skänk 50 kronor genom att SMSa UNICEF till 72 900.
*
Om du vill skänka en gåva till UNICEFs arbete för barn världen över via plusgiro (tidigare postgiro) eller bankgiro kan du sätta in pengar på:

PLUSGIRO: 90 20 01-7
BANKGIRO: 902-0017

Vill du veta mer om hur DU kan hjälpa till g å in på www.unicef.se


Offren & köparna...

Offren och köparna av sex finns mitt bland oss, oavsett hur svårt det kan vara att tro. Köparna är ofta inte som man kan tro att de är.  Själv har jag bilden av att en som köper sex är pervers, äcklig och socialt utslagen. Men efter några besök på hemsidor som ecpat.se har den uppfattningen ändras. Där skriver de att köparen kan vara den respekterade affärmannen med barn och familj eller en ung arbetssökare. Men oavsett hur de ser ut är det deras fel att trafficking lever vidare. Det är deras fel att hundratusentals barn och kvinnor mår psykiskt dåligt och lever ett liv i ständig skräck. Det är deras fel för de skapar en efterfrågan. Om det finns en efterfrågan på något kan jag garantera att det finns ett utbud. Så länge det finns köpare kommer det att finnas hallickar och människosmugglare som fortsätter med trafficking för att det är en så lönsam verksamhet. Desto fler köpare, desto fler blir offren. Trafficking verkar nästan ha blivit en ny trend nu tycker jag. Allt fler svenskar åker ner till Thailand b.la. och köper sex av barn och unga kvinnor. Jag vet många som har varit i Thailand och sett detta pågå. De har sett med egna ögon hur en man betalar en hallick och sedan går iväg med en liten thailändsk flicka. Detta problemet går inte att blunda för längre. Vi har gjort det alldeles för länge nu. Det är något vi västerlännigar är bra på. att blunda för problemt och hoppas på att det ska blåsa bort i nästa storm och att vi ska vakna upp nästa dag och det är strålande sol ute.

Många köpare är inte medvetna om sin roll i trafficking-verksamheten. Det finns många köpare som tror att tjejen de köper sex av är i Sverige frivilligt för att tjäna pengar och tänker att de gör en god gärning som köper sex av henne eftersom hon säkert är i behov av att tjäna pengar och hon gör det frivilligt så varför inte? Men det är väldigt sällan det är så att tjejen säljer sex frivilligt. Det är bara köparen som är omedveten om det. Av de pengar som köparna ger i utbyte mot sex med en tjej är det inget som går till tjejen. Hallicken tar allt, men han betalar för tjejerna fast det är jäkligt lite av alla de pengar han tjänar som går till dom. Få köpare verkar fundera över möjligheterna om att han är medskyldig till trafficking eller också är det så att alla skiter i vilket. Efter att köparen har köpt sex går han tillbaka till sitt vanliga liv och de minuterna i ett mörkt rum med en tjej han inte känner är som bortglömda. Det var bara lite extra krydda i vardagen. men allt är inte lika enkelt för den förvirrade tjejen som är ensam i ett främmande land. Minnen från ett mörkt rum där hon haft sex med hundratals män går inte att radera och oavsett hur bra det kan gå för henne senare i livet finns alltid minnena kvar nånstans bak i huvudet och känslan av att bli kränkt kommer alltid finnas kvar.


RSS 2.0