Trafficking - vår tids slaveri

Handeln med människor är idag den tredje största formen av organiserad brottslighet. Narkotika och vapenhandeln ligger före. Men trafficking visar inga tecken på att förminskas, allt fler människor säljs världen över. FN uppskattar att det varje år säljs upp emot 600 000-800 000 människor varje år.  de flesta av dem är kvinnor och barn. Men siffran är inte exakt, det finns många mörkertal inom trafficking så ni kan inte räkna med exakta siffror på den här bloggen för ioch med att trafficking är dolt så finns det inga siffro som man vet exakt att de stämmer. Men man vet att offren för trafficking har ökat de senaste åren. offren för trafficking blir ofta lurade med falska löften om välbetalda arbeten eller en fin utbildning i ett rikt område. I vissa fall händer det också att fattiga, desperata familjer i t.e.x. västra Afrika skickar iväg sina barn till vad de tror är ett bättre liv. De får pengar för det och tror att de har räddat sina barn från ett liv som deras egna. Kvinnor och barn som fallit offer för trafficking blir sålda till prostitution, tvångsgiftermål, hushållsarbete eller som billig arbetskraft på jordbruk eller i fabiker. Pojkar används somarbetskraft i fiske eller gruvnäringen eller på jordbruk. De människor som sysslar med trafficking kan också få för sig att istället för att slösa pengar på att att köpa t.ex. ett barn kan de använda hot eller våld i syfte för att få som dom vill.
Offren för trafficking blir satta i fruktansvärda situationer oavsett kön eller vart de hamnar. Arbetet de får utföra på jordbruket m.m är riktigt tungt, särskilt för en liten tioåring och att utsättas för övergrepp är inte fysiskt tungt, utan det påverkar en mer psykiskt. Att utstå så många övergrepp gör att man aldrig blir samma person man en gång var. Både de fysksiska och psyikiska skadorna blir allvarliga och tar väldigt lång tid att återhämta sig ifrån, om man ens gör det. När man levde med sin familj i en liten by i Afrika eller i slummen utanför en stor stad hade man hopp och drömmar om  en bättre framtd. Det är inte så mycket, men det kan hjälpa människor att överleva dagen. Lever man ett sånt liv går det inte bara att sätta sig ner på marken med armarna i kors och tro att ens liv inte går att förändra. Man kan inte ha den inställningen. Jag tror att om man verkligen vill något så kan man få det. "Think positive, stay strong"
Med alla dom hjälporganisationer som finns och de människor som faktiskt fått ett bättre liv med deras hjälp har nog gett hopp hos många människor, om att en vacker dag är det kanske min tur att få deras hjälp. Om jag  fortsätter att vara stark och tänker positvit kanske de en dag kommer hit och hjälper mig och min familj att få ett bättre liv

Begreppet trafficking är väldigt stort, så i dne här bloggen har jag bestämt mig för att endast koncentrera mig på den stora majoriteten av trafficking, nämligen den av kvinnor och barn för sexuella ändamål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0